Danas je u organizaciji Ministarstva demografije i useljeništva u Auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu upriličeno svečano potpisivanje i podjela Ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima jedinica lokalne samouprave, a vezano za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Tom je prilikom načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić od ministra demografije i useljeništva g. Ivana Šipića preuzeo Ugovor kojim je ministarstvo Općini Lovinac temeljem ranije prijave na otvoreni javni poziv odobrilo financijsku potporu u iznosu od 15.000,00 eura za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda.

Načelnik Općine Ivan Miletić zahvaljuje ministarstvu na odobrenim sredstvima koja će značajno doprinijeti nastojanjima Općine i Kulturno informativnog centra Lovinac da se za djecu koja žive na području općine osigura i organizira što širi i raznovrsniji program edukativnih, kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti u kojima općina Lovinac, Osnovna škola Milan Sekulić Lovinac, Dječji vrtić Mali medo Lovinac i Kulturno informativni centar Lovinac kroz organizaciju zajedničkih i odvojenih priredbi, radionica i na druge načine i inače kontinuirano rade.

Gs Press