Novo druženje uz knjigu u book cafe-u Paradiso, petak 28.04. u 19 h

0
396

Ovoga puta razgovaramo o poeziji za osobnu preobrazbu uz dvije zanimljive gošće, Slavonku Maru Majstorović koja predstavlja svoju novu knjigu „Prolazak ispod duge“ i Nadu Rogić, rođenu Gačanku, koja najavljuje jedno zanimljivo događanje u Švici tijekom lipnja ove godine..

Zbirka poezije „Prolazak ispod duge“ za koju čitatelji i književni kritičari kažu da predstavlja svojevrsnu terapiju za dušu, nastala je kao odgovor na pandemijui na sve posljedice koje su isplivale na površinu nakon nje.

Kao osoba koja cijeli svoj radni vijek radi s ljudima na njihovom osobnom razvoju i kao trenerica Neuro lingvističkog programiranja, Mara je imala potrebu na osebujan način dati svoj doprinos čitateljima kroz stihove i svima kojima su protekli događaji donijeli izazovna iskustva kroz bolesti te razne socijalne i egzistencijalne probleme.

Nakon prvijenaca i autobiografskog proznog dijela „Svjetlosna godina“ iz 2019.  kojim poziva na promišljanje o besmislu vođenja ratova, novom zbirkom od 40 pjesama Mara nudi odgovore i afirmativna rješenja kroz predstavljanje knjige koje je sve samo ne klasično; na kraju sa sudionicima zaigra i afirmativnu igru kojom posjetitelji u pravilu budu oduševljeni.

Nada Rogić, jednom virtualnom igrom KUBS Baštinica iz Otočca, postala je lokalna autorica koja pod vodstvom svoje mentorice, prof. Manje Kostelac – Gomerčić piše sve više i sve bolje. Tako su njezini radovi objavljeni u knjizi Koronameron koju je Baštinica izdala 2021. godine a Nada osnažena podrškom mentorice priprema i izdavanje vlastite knjige. Ona je prije svega istinska zaljubljenica u svoje rodno selo Švicu a u petak nam otkriva što to njezini suradnici zajedno s njom pripremaju Sv. Ivanu Krstitelju u čast već ovoga ljeta. Pišući na čakavici svoje Švičke besede, Nada od zaborava čuva riječi, ljude i njihova djela a što sve ovo podvelebitsko selo priprema svom čuvaru i zaštitniku, Sv. Ivanu Krstitelju u čast, doznajte u petak zajedno s nama.

Dobro nam došli!

Gs Press / Book cafe Paradiso