Dr.sc. Joso Vrkljan: “Ako ne znaš kako pomagati ljudima-učlani se u DVD“!

0
1370

Povodom Međunarodnog dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca Svetog Florijana danas je posebno svečano bilo u Pazarištima i Klancu. U organizaciji DVD-a Pazarišta kod Vatrogasnog doma u Aleksinici priređeno je svečano postrojavanje dijela DVD-a Pazarišta. Okupljene vatrogasce postrojio je vatrogasni zapovjednik za područje Gospića Marko Popović, koji je potom predao prijavak županijskom Vatrogasnom zapovjedniku Zvonimiru Lončariću. Uslijedila je komemoracija kod spomen-križa podignutom u čast mnogih vatrogasaca stradalim u Domovinskom ratu, a nazočni su se prisjetili i preminulih kolega-vatrogasaca. Osim vatrogasaca pijetet poginulima i umrlima odali su gradonačelnik Gospića, uz zamjenicu Kristinu Pršu i predsjednicu Gradskog vijeća Anu-Mariju Zdunić. Svijeće se također zapalili predstavnici kluba 118. brigade ZNG Gospić predvođeni predsjednikom Pajom Brkljačićem te predstavnici javnih poduzeća i ustanova s područja Gospića.

U Društvenom domu u Klancu zatim je održana svečana Skupština DVD-a Pazarišta, a nakon toga održana je promocija knjige „Vatrogastvo na području grada Gospića-20 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pazarišta“ autora dr.sc. Jose Vrkljana. Budući je autor knjige i sam jedan od osnivača DVD-a Pazarišta zamolili smo ga za kraću izjavu:
U DVD-u Pazarišta sam od samih početaka njihovog djelovanja. To je ekipa koja uvijek pomaže ljudima i to u brojnim teškim situacijama. Ja često znam reći: Ukoliko ne znaš kako pomagati ljudima-učlani se u DVD!
Moja knjiga koju ćemo dana promovirati ima 160 stranica i obuhvaća sedam poglavlja. Tako sam obuhvatio sve relevantne činjenice i podatke važne za djelovanja vatrogastva u Pazarištima i Gospiću. Nakladnik knjige je Vatrogasna zajednica grada Gospića, u suradnji s Maticom hrvatskom-ogrankom Gospić. Pri tome su mi pomogli mnogi vatrogasci. Kroz savjete, fotografije i svoje bogato iskustvo. Zahvaljujem se svima na dolasku koju su na taj način uveličali današnju svečanost, istaknuo je dr. sc. Joso Vrkljan.

Na svečanoj Skupštini DVD-a Pazarišta održanoj u Klancu nazočio je i župan ličko-senjski Ernest Petry. Ova vatrogasna družina danas broji 140 vatrogasaca.

Gs Press