6. Pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu održat će se 3. lipnja

0
273

Udruga SJP Grom PU karlovačke i HPD Gora – Zagreb organiziraju tradicionalni 6. Pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu, koji će se održati 3. lipnja 2023. godine. Pohod će se odvijati na relaciji Mali Alan – Dušice – Sveto brdo, s povratkom istom stazom.

Učesnici su pozvani da se priključe pohodu prema Dušicama i Sveto brdu, s obzirom na to da ne hodaju svi jednakim tempom. Uspon na Sveto brdo nije obavezan, ali oni koji se odluče za to trebaju krenuti ranije kako bi stigli na Stanove Jurjevića prije početka svete mise.

Program pohoda uključuje polaske prema Dušicama, uspon na Sveto brdo po želji, pozdrav organizatora i svetu misu na Stanovima Jurjevića – Dušice, te polazak s Dušica prema autima i dalje za Sveti Rok. Završetak dana uključuje organizirani grah kod hostela Sveti Rok i zabavu uz tamburaški sastav “Velebit”.

Ove godine pohod će imati humanitarni karakter. Sudionici pohoda moći će donirati sredstva za majice “Velebit”, čime će pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti, u suradnji s udrugom Jak kao Jakov iz Karlovca. Majice će biti dostupne isključivo kod kombija SJP Grom prije uspona prema Dušicama ili po silasku kod hostela Sveti Rok.

Organizatori mole zainteresirane da se prijave najkasnije do 29. svibnja, kako bi se osigurala hrana za sve sudionike. Prijave se mogu izvršiti putem e-maila na jopa979@gmail.com (HPD Gora) za planinarska društva i civilne udruge, te na david.katic1111@gmail.com (SJP GROM) za braniteljske udruge, MUP i MORH.

Gs Press