Obilježena 32. obljetnica tragičnog zločina u Otočcu: Žrtva za obranu domovine je nemjerljiva

0
147

Proteklo je 32 godina od dana kada je počinjen strašan zločin na Markovcu. Policijski službenici Policijske postaje Otočac, Dragan Šepac i Tome Šporčić, koji su tada obavljali redovnu službu nadzora i regulacije prometa, postali su mete žestoke pucnjave iz zasjede iz dugog automatskog naoružanja. Napad je izveden od strane paravojnih formacija tzv. „SAO Krajine“, pri čemu je smrtno stradao policijski službenik Dragan Šepac.

U sklopu obilježavanja ove tragične obljetnice odana je počast Draganu Šepcu i svim palim hrvatskim policajcima i braniteljima. Počast su odali članovi obitelji, vršitelj dužnosti načelnika Policijske postaje Otočac sa suradnicima, gradonačelnik Grada Otočca, te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, svi su se zajedno pomolili, slaveći živote onih koji su žrtvovali sve za obranu domovine. Ova obljetnica poslužila je kao podsjetnik na nemjerljivu žrtvu koja je data za obranu domovine, postajući trajni svijetli primjer sadašnjim i budućim pripadnicima policije u savjesnom, odlučnom obavljanju svih zadaća i izazova koje pred njih stavlja život.

Gs Press