Izdan alarm za dio Hrvatske, mogući su grmljavinski pljuskovi

0
297

Neuobičajeno toplo za doba godine, uz izraženiju južinu, bit će i u promjenjiv četvrtak i uglavnom suh te djelomice sunčan petak.

 

Za kninsku regiju i obalu izdana su upozorenja. Osim u kninskoj, u riječkoj i splitskoj može biti izraženijih pljuskova. Ostatak obale je pod alarmom zbog jakih udara vjetra.

Neuobičajeno toplo za doba godine, uz izraženiju južinu, bit će i u promjenjiv četvrtak i uglavnom suh te djelomice sunčan petak. Za vikend je pak velika vjerojatnost često obilnije kiše, osvježenja, na Jadranu od nedjelje i bure, a početkom novog tjedna opet stabilnije i toplije, piše HRT.

“I u nastavku tjedna na Jadranu vrlo promjenjivo, posebno u dane vikenda i s često obilnom kišom – u ta dva dana na nekim lokalitetima može pasti i više od 70 litara po četvornom metru. Bit će i vjetrovito, najprije uz jako i olujno jugo, a od nedjelje na dijelu Jadrana i buru. U petak će u unutrašnjosti mjestimične kiše biti većinom u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a za vikend i drugdje te će vrlo vjerojatno biti i obilna, a na oblačnijem zapadu i osjetno će osvježiti pa će temperatura biti primjerena dobu godine.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Gs Press / vecernji.hr