Misa polnoćka, održana 24. prosinca u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, bila je svečano predvođena od strane kancelara Gospićko-senjske biskupije, prečasnog Mišela Grgurića. Uz njega, koncelebrirao je župnik o. Anto Knežević, dok su asistirali đakon vlč. Karlo Špoljarić i bogoslov Marko Butković. Za pjevanje je bio zadužen katedralni zbor pod vodstvom Nikole Perišića.

U svojoj homiliji, preč. Grgurić započeo je božićnim usklikom “Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan”, čime je svima prisutnima čestitao Božić. Govorio je o Božiću kao blagdanu Božje ljubavi, silaska među nas, nade, života, skromnosti i mira. Naglasio je kako je Božić prilika da se sjetimo malenih, slabića, prognanih i napuštenih, te pozvao na pomoć i ljubav prema potrebitima.

Posebno je istaknuo važnost pravog smisla Božića, upozoravajući na profanost i konzumeristički pristup koji često prevladava. Svoju propovijed je zaključio molitvom za sve ljude, posebno one u zemljama zahvaćenim ratovima i nemirima, te izrazio želju da Božić donese mir i radost u svaki dom.

Ovom misom, Gospićka katedrala je još jednom postala mjesto okupljanja vjernika koji su došli proslaviti rođenje Isusa Krista, donoseći poruku mira i ljubavi u srcima.

Gs Press