Razmjerno vjetrovito te umjereno do pretežno oblačno s češćom oborinom u unutrašnjosti. U početku će većinom padati kiša, samo u gorju i snijeg. U drugome dijelu dana uz pad temperature kiša će i u nizinama postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Stvaranje snježnog pokrivača očekuje se ponajprije u gorju, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na Jadranu mjestimična kiša uglavnom u noći i ujutro, a podno Velebita i malo snijega nošenog burom. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, moguće i s olujnim udarima.

24sata

Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, pod Velebitom i orkanskim udarima, u Dalmaciji još prijepodne jugo. Jutarnja temperatura od 3 do 6, na Jadranu od 6 do 12 °C. Dnevna između 5 i 10, u gorju i središnjim predjelima niža, a na Jadranu od 10 do 15 °C.

Bit će vjetrovito, ne samo zbog juga, nego i zbog bure, u unutrašnjosti sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, te osobito u kopnenom području najprije kišovito, zatim u mnogim krajevima i snjegovito, ponajviše u gorju, gdje će mjestimice pasti više od 10 cm snijega, piše HRT.

Za dio Hrvatske izdan i crveni meteoalarm

24sata

24sata

Gospićka regija – Stupanj pripravnosti: Žuto

Mjestimice olujni udari sjevernog vjetra. Najjači udari vjetra > 65 km/h

BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Umjeren do jak snijeg, osobito u višim predjelima, većinom u Gorskom kotaru. Visina novog snijega 10-25 cm

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Velebitski kanal – Stupanj pripravnosti: Crveno

Jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna i jaka olujna bura. Najjači udari vjetra 55-80 čvorova (100-150 km/h)

UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Gs Press