Privremene prometne regulacije tijekom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

0
1508

U subotu, 4. svibnja 2024., Gospić će biti domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži, zbog čega će biti uvedene privremene prometne regulacije u gradu. Sukladno izvedbenom projektu i prometnom elaboratu za vrijeme održavanja događaja, odobrenom od strane nadležnih institucija, regulacije će biti na snazi od 10 do 21 sat.

Tijekom ovog perioda, zatvorene će biti brojne ceste i ulice, uključujući Državnu cestu broj 25 u dijelu od raskrižja Budačka – Zagrebačka do raskrižja Kaniška – Bana Ivana Karlovića – Kralja Petra Krešimira. Dodatno, zatvaraju se i nerazvrstane ceste uključujući Ulice popa Marka Mesića, Nikole Tesle, Dr. Franje Tuđmana, kao i prilaz Trgu Stjepana Radića i Jasikovačku ulicu. Izuzetak od zatvaranja su vozila stanara, vozila s pravom prednosti prolaska, vozila nadležnih ministarstava, vozila organizatora, vozila s akreditacijom i vozila VIP gostiju.

Za vrijeme događanja, promet će se preusmjeravati alternativnim obilaznim smjerovima, a teretni tranzitni promet će biti usmjeren na autocestu A1 do čvora Sveti Rok. Također, na ključnim raskrižjima bit će postavljena privremena regulacija prometa od strane tvrtke „Lika ceste“ d.o.o. i regulacija policijskih službenika, kako bi se osigurao nesmetan prolaz sudionicima događanja i minimizirali mogući zastoji.

Ova prometna regulacija omogućit će sigurno i organizirano odvijanje Susreta hrvatske katoličke mladeži, te se pozivaju svi sudionici i građani da prate upute organizatora i prometne službe.

Gs Press