Ljeto u Perušiću donosi bogat program manifestacija

0
793

Turistička zajednica općine Perušić najavljuje Perušićke sunčane dane s bogatim programom ljetnih manifestacija koje će osigurati da Perušić postane nezaobilazna točka posjeta ovog ljeta. Već početkom lipnja kreće raznolik program koji će zadovoljiti svačiji ukus, od Kosinja do Perušića, od Kosinjskog Bakovca do Kvarata, nudeći niz kulturnih i sportskih događanja.

Među prvim događanjima ističu se Zeleni sajam i 21. Veslačka regata, koji će se održati 22. lipnja. Posjetitelji će moći uživati u dinamičnom natjecanju u veslanju, kupovati proizvode lokalnih izlagača, učiti o izradi glinenih predmeta i održivom razvoju, te uživati u tamburaškoj glazbi Ličkih bećara.

Jedan od najuzbudljivijih događaja bit će prvi Festival oživljene povijesti. Stari grad Perušić oživjet će pojavom Frankopana i Osmanlija, a posjetitelji će moći plesati uz zvuke srednjovjekovne glazbe i učiti tehnike mačevanja. Festival će ponuditi autentičan doživljaj srednjeg vijeka uz mnogobrojna iznenađenja.

Za ljubitelje glazbe, 20. srpnja održat će se popularni festival retro glazbe Summer Vibe. Na dekicama u Pećinskom parku Grabovača, posjetitelji će moći uživati u prirodi i promatrati zvjezdano nebo slušajući najpoznatije retro hitove.

Vrhunac ljeta bit će 17. kolovoza, kada će popularna pjevačica Ivana Kovač nastupiti u centru Perušića, a nakon nje će nastupiti Slavonia band. Istog dana, povodom blagdana sv. Roka, održat će se nogometni turnir na stadionu Milan Jurišić – Skočko.

Rujan će donijeti nešto klasičniju glazbu. Koncert Ivane Rukavine (alt) i Tvrtka Sarića (gitara) 14. rujna u crkvi Uzvišenja sv. Križa proslavit će Dan župe i Dan Općine Perušić. Dan kasnije, Zagrebački tamburaški kvartet nastupit će u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Gornjem Kosinju, u sklopu Like Lika festivala.

Gs Press