Danas, nakon što je u prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću održan veličanstven skup HDZ-a na kojem je nazočio Predsjednik HDZ-a, Predsjednik Vlade RH i nositelj HDZ-ove liste za izbor članova u Europski parlament Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te brojni dužnosnici, članovi i simpatizeri HDZ-a iz Gospića, kandidati HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića Joso Vrkljan i Kristina Prša predali su kandidature uz poruku “Gospić – snažan i važan”, koji će se održati 9. lipnja ove godine.

Joso Vrkljan kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Gospića, nakon predaje kandidature uz prikupljenih preko 2000 potpisa podrške građana Gospića, zahvalio je građanima na ukazanoj potpori te dodao da sigurno ono što njegovoj kandidaturi daje poseban značaj jest stranka – Hrvatska demokratska zajednica kao i njegova zamjenica Kristina Prša.

“Naša je temeljna zadaća, s obzirom da je riječ o mandatu u trajanju kraćem od godinu dana, preokrenuti sve negativne trendove i usmjeriti se na razvoj grada za što je potreban odvažan i stručan tim. Uz podršku Vlade Republike Hrvatske i Ličko-senjske županije, državnih ustanova i poduzeća naš program i ciljevi su realno ostvarivi.

Kao što je poznato cijeli svoj radni vijek sam proveo u poduzeću Lika ceste na različitim poslovima, a položaj direktora usmjerio me na suradnju s Gradom Gospićem, a posebno sa zamjenicom Kristinom Prša s kojom sam zadnjih nekoliko godina ostvario odličnu suradnju. U tom pravcu, veseli me i buduća suradnja i novi izazovi. Grad Gospić ima mnoštvo vidljivih problema, a o smjernicama i prioritetima istih više ću govoriti u programu koji je realan i ostvariv. Na tragu profesionalnog djelovanja, iskustvenog rada, osobito ću skrbiti o cestovnoj infrastrukturi u smislu poboljšanja sigurnosti prometovanja i kvaliteti života kao i svim ostalim područjima koji će u doglednoj budućnosti naš grad učiniti prepoznatljivim i konkurentnim. Sinergijom znanja i iskustava, možemo jamčiti nesmetani razvoj našega grada, na dobrobit svih nas, a posebice mladih koji su naša budućnost. Vodit ću kampanju prepoznatljivosti, usmjerenosti, dijaloga, čestito i profesionalno”.

Kristina Prša kao nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a za zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića dodala je da je proteklih 7 godina s pozicije zamjenice gradonačelnika vodila gradske projekte, od planiranja, apliciranja do njihove konačne provedbe. “Nažalost, svjedoci smo da je proteklih 6 mjeseci došlo do stagnacije, zaustavljanja svih projekata, kao i nemogućnosti prijavljivanja novih projekata na različite Europske i nacionalne mjere.

Naša je dužnost da se u kriznim vremenima, svi koji možemo pomoći svojim znanjem, aktiviramo i stavimo na raspolaganje, sebe i svoja znanja za dobrobit zajednice. Tako sam i ja stavila svoju struku i znanje na raspolaganje na području gdje mogu najviše doprinijeti i podržala kandidaturu Josu Vrkljana, stručnjaka za cestogradnju i obrtnika.

Ističem kako se radi o čovjeku s kojim sam izvrsno surađivala u proteklom razdoblju, dok sam bila zamjenica i koji se pokazao kao čovjek od riječi i vrlo operativnim. Sigurna sam da ćemo zajedno postići sve što je potrebno za vraćanje grada na prave staze, jer znamo točno što i kako ćemo raditi, koji su naši prvi potezi i na koji način ćemo to postići. Nalazimo se u situaciji koja zahtjeva predan rad vodstva grada i ne možemo si dozvoliti gubitak niti jednog dana kako bi postigli cilj. Svi koji me poznaju znaju da sam oduvijek predano radila i da neću dozvoliti da ono što smo prethodne dvije godine pripremali ostane nedovršeno.

Zajedno, našim znanjem koje imamo, taj cilj ćemo postići. Imamo potporu cijelog niza stručnjaka u našem timu, a sada tražimo i potporu naših sugrađana, za ostvarenje cilja koji se zove GOSPIĆ- snažan i važan”.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ernest Petry zahvalio je svim građankama i građanima grada Gospića koji su svojim potpisom podržali kandidaturu Jose Vrkljana i Kristine Prša te dodao, da nas kao stranku broj prikupljenih potpisa, kao i izvrstan rezultat HDZ-a na proteklim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor od 58%, osnažuje i ohrabruje, ali isto tako i obvezuju na daljnji rad za dobrobit građana Gospića, Ličko-senjske županije i Republike Hrvatske.

Gs Press