HDZ obilježio Dan državnosti 

0
967

Jučer su izaslanstva HDZ-a Gospića, Zajednice utemeljitelja i branitelja HDZ-a te Mladeži HDZ-a obilježili 30. svibnja, Dan državnosti.

Nakon prisustva svetoj misi povodom blagdana Tijelova i Dana državnosti, koju je predvodio je o. Domagoj Jelača, izaslanstva HDZ-a odala su počast Miroslavu Petryju, prvom saborskom zastupniku iz Gospića te prvom predsjedniku HDZ-a Gospić i jednom od utemeljitelja HDZ-a u Gospiću, Lici i Hrvatskoj.

Uz članove obitelji počast su odali tajnik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Radošević, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Gospića Joso Vrkljan, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Ličko-senjske županije Pajo Brkljačić, predsjednica Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije Mara Stilinović, predsjednik Temeljne ogranka HDZ-a Gospić Joso Živković, izaslanstvo Mladeži HDZ-a Gospića, kao i drugi članovi stranke.

Miroslav Petry umro je na današnji dan prije četiri godine, odnosno 30 godina nakon što je kao saborski zastupnik prisustvovao povijesnom zasjedanju Hrvatskog sabora 30. svibnja 1990. godine.

Na njegovom vječnom počivalištu na gospićkom groblju Svete Marije Magdalene obitelj i izaslanstva HDZ-a zapalila su svijeće u znak sjećanja i zahvale za sve što je za života učinio za Hrvatsku domovinu.

HDZ Gospić