Na prigodnoj svečanosti u uredu Turističke zajednice grada Senja, Helmutu Borku, šezdesettrogodišnjem Nijemcu iz grada Nordena, uručeni su pokloni i zahvalnica za 40 godina vjernosti ovom jadranskom biseru. Gospodin Bork, koji već desetljećima putuje 1800 kilometara kako bi svake godine ljetovao u Senju, nije skrivao svoje emocije prilikom primanja priznanja.

“Prvi put sam posjetio Senj 1984. godine, boravio u kampu, a kasnije u sobama i apartmanima obitelji Prpić i Tomljanović,” prisjeća se Bork svojih početaka u Senju. “Dolazio sam čak i za vrijeme ratnih godina, divim se hrabrosti i domoljublju ljudi koji su branili svoju domovinu. S godinama sam postao dio njihovih obitelji, prateći kako njihova djeca odrastaju,” dodao je.

Direktor Turističke zajednice grada Senja, Viktor Samaržija, izrazio je zahvalnost Helmutu Borku za njegovu lojalnost i dugogodišnje prijateljstvo s gradom i njegovim stanovnicima. “Helmut Bork je za nas više od gosta; on je dio naše zajednice,” rekao je Samaržija tijekom svečanosti.

Helmut Bork je bio vidno dirnut gestom: “Svih ovih godina stekao sam puno lijepih uspomena ovdje i osjećam se kao kod kuće,” rekao je suznih očiju.

Svečanost je bila i prilika da se podsjeti na značaj dugogodišnjih gostiju koji svojom vjernošću doprinose turističkom razvoju grada. Senj se, prema riječima gospodina Borka, iz godine u godinu mijenja i postaje sve ljepši, što je još jedan razlog njegovih redovitih posjeta. Helmut Bork nije samo svjedok povijesnih promjena u Senju, već i pravi prijatelj grada.

Gs Press