Javna ustanova “Pećinski park Grabovača” ovog ljeta nudi posebnu priliku za sve željne novih znanja i avantura. Organizira se škola stranih jezika koja će se održavati od 19. do 23. kolovoza, namijenjena djeci i odraslima. Sudionici će imati priliku učiti osnove danskog, gruzijskog ili španjolskog jezika u trajanju od sat i pol dnevno, od 10:30 do 12 sati. Zainteresirani će moći birati ili kombinirati jezike prema osobnom interesu.

Nakon tečaja jezika, od 26. do 30. kolovoza, održat će se i Ljetna škola prirode i društva. Djeca će kroz petodnevni program, koji traje od 10 do 13 sati, imati priliku uživati u različitim aktivnostima: od kreativnog ponedjeljka, istraživačkog utorka, pa sve do zabavnog petka. Sve aktivnosti su predviđene za održavanje na otvorenom, u prirodnom okruženju i hladovini Pećinskog parka Grabovača.

Programi se realiziraju uz pomoć volontera iz Danske, Gruzije i Španjolske koji sudjeluju u projektu “Zaštita prirode 6”, dio programa Europskih snaga solidarnosti. Cilj ovih aktivnosti je upoznavanje djece i mladih s novim kulturama, jezicima i običajima kroz igru, radionice i edukaciju o zaštiti okoliša.

Za sve zainteresirane, prijave su moguće putem telefonskog broja 099/212-7587 na ime Maria Parala. Tijekom boravka djece u školama, roditelji i ostali posjetitelji mogu istražiti špilju Samograd, prošetati edukativnim stazama Parka ili posjetiti Šumski toranj i druge atrakcije. Projekt je sufinanciran iz programa Europskih snaga solidarnosti, što dodatno potvrđuje njegovu kvalitetu i važnost.

Gs Press