Proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe započela je navečer 14. kolovoza pozdravom hodočasnicima i pokorničkim bogoslužjem u 18,00 sati, nakon čega je bila prigoda za ispovijed gdje je ispovijedalo više desetaka svećenika.

U svetištu Majke Božje od Krasna, središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije, Križni put predvodio je preč. Nikola Turkalj, ekonom Gospićko-senjske biskupije, a aktivno sudjelovanje u čitanjima imali su hodočasnici.

Nakon završenog križnog puta uslijedila je svečana procesija u kojoj je išao na prvom mjestu križ, djeca i muškarci, a kip Majke Božje Krasnarske nosile su četiri djevojke iz Krasna u narodnim nošnjama.

Misu uočnicu u 20,00 sati predvodio je preč. Josip Šimatović, upravitelj nacionalnog svetišta hrvatskih mučenika na Udbini u suslavlju s kancelarom i tajnikom preč. Mišelom Grgurićem, preč. Nikolom Turkaljem i preč. Stipom Zebom, domaćim župnikom i upraviteljem svetišta na Krasnu. U koncelebraciji je bilo desetak svećenika i bogoslovi Marko Butković i Petar Huseinović.

Euharistijsko slavlje uveličali su članovi združenog zbor biskupije pod vodstvom Ivana Prpića.

Gs Press