Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 31 i 36 Celzijev stupanj. Bit će vruće, ali lakše će se disati u odnosu na početak vikenda.

Hrvatsku u nedjelju očekuje djelomice sunčano i nestabilno vrijeme, a prema večeri je lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim udarima vjetra, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Prema prognozama RTL-ove meteorologinje Tanje Renko, pljuskova može biti i već u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura većinom je od 17 do 22 Celzija, a na Jadranu između 22 i 27 stupnjeva.

Uz promjenjivu naoblaku mjestimični pljuskovi očekuju se većinom u drugom dijelu dana, ponajprije na sjeveru unutrašnjosti. Bit će pojačanog vjetra, a moguća je i tuča.
Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 31 i 36 Celzijev stupanj. Bit će vruće, ali lakše će se disati u odnosu na početak vikenda.
Zbog mogućih nestabilnih vremenskih uvjeta – pljuskova i nevere, na oprezu trebaju biti i nautičari. Preporuke je da se pravovremeno sklone u sigurnije luke. I na sjeveru Hrvatske treba pratiti upozorenja i radarske slike jer bi kraj vikenda mogao oprati pljusak, ali i nevera.
Gs Press / net.hr