Vozači misle da su sposobni za vožnju, bez obzira na to što su konzumirali alkohol, no bitno je podsjetiti da za vožnju pod utjecajem alkohola jednostavno nema opravdanja

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 9 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 2 osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dogodila se u subotu, 7. rujna 2024. godine u 8,30 sati na državnoj cesti broj 25, u Buniću kada je 45-godišnjak s područja Gospića, pod utjecajem alkohola (1,36 g/kg)  upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Gospića u smjeru Korenice, te u blagom desnom zavoju nije prilagodio brzinu, gdje je izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao u suprotnu prometnu traku, a zatim izvan kolnika i zaustavio se u kanalu. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u KBC Rijeka.

Evidentirane su 2 prometne nesreće u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, a koje su se dogodile na području Senja i Otočca.

S materijalnom štetom je evidentirano 6 prometnih nesreća, a dogodile su se na području Otočca (3), Korenice (1), Gospića (1) i Novalje (1).

Gs Press / PULS