U Biskupskom ordinarijatu u Gospiću, dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije, mons. dr. Richard Pavlić, primio je danas generalnog ministra franjevaca trećoredaca, o. Amanda Trujilla Cana. Tijekom susreta raspravljali su o prisutnosti i djelovanju franjevaca trećoredaca u svijetu, s posebnim naglaskom na Hrvatsku i Gospićko-senjsku biskupiju. U biskupiji trenutno djeluju dvojica franjevaca trećoredaca u ogulinskoj župi bl. Alojzija Stepinca, gdje je istaknuta njihova dugogodišnja dobra suradnja i važan doprinos lokalnoj zajednici.

Dijecezanski upravitelj detaljno je upoznao generalnog ministra s trenutnim stanjem u biskupiji, uključujući broj svećenika, duhovna zvanja te druge izazove s kojima se Crkva suočava. Mons. Pavlić posebno je zahvalio na skromnom načinu života i pastirskoj zauzetosti franjevaca trećoredaca koji ostavljaju značajan trag među vjernicima.

Na susretu su također sudjelovali pratitelj generalnog ministra fra Matej Jovanovac, biskupijski kancelar preč. Mišel Grgurić i ogulinski župnik vlč. Nikola Prša.

Gs Press