Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija

U tom razdoblju utvrđeno je 76 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 22. rujna  2024. godine na području Gospića kod 34-godišnjaka iz Gračaca (1,90 g/kg).

Tijekom Europskog dana bez poginulih u cestovnom prometu 18. rujna 2024. godine, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a posebna pozornost bila je usmjerena prema prekršajima iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas te nepropisna uporaba mobitela za vrijeme vožnje), kao i nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske cilj projekta je u cijelosti ostvaren, obzirom da u danu provedbe projekta nije bilo poginulih osoba u prometu.

Gs Press