U Gradskoj vijećnici Grada Gospića danas je održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu projekta “Zaželi”. Ugovore s djelatnicama projekta potpisao je gradonačelnik Gospića, Darko Milinović, uz prisustvo zamjenika Ivice Kovačevića.

Gradonačelnik Milinović istaknuo je važnost projekta “Zaželi”. Naglasio je kako je ovaj projekt iznimno bitan za ranjive skupine u zajednici te da se financira sredstvima Europske unije, čime se osigurava održivost i provedba aktivnosti na području Gospića i Lovinca.

Projekt “Zaželi” usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije starijih osoba i odraslih osoba s invaliditetom. Konkretno, skrb će biti osigurana za minimalno 198 osoba starijih od 65 godina, kao i za odrasle osobe s invaliditetom.

Glavne aktivnosti projekta uključuju nabavu i podjelu paketa osnovnih potrepština, pomoć u pripremi obroka i nabavi hrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i pružanje pomoći u svakodnevnim potrebama. Projekt će se provoditi na području Gospića i Lovinca u trajanju od 30 mjeseci, čime će se značajno unaprijediti kvaliteta života korisnika usluga.

Gs Press