U Gospiću je danas svečano obilježen Dan policije, uoči blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policijskih službenika. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim pripadnicima policije kod Središnjeg križa na groblju sv. Marije Magdalene.

U čast poginulim  policijskim službenicima vijence i svijeće položili su zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivica Kovačević sa suradnicima, načelnik PU Ličko-senjske Zoran Zdunić sa suradnicima te predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite, Udruga umirovljenih policijskih službenika, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i predstavnici ostalih udruga i lokalnih poduzeća.

Blagoslov je udijelio vlč. Josip Šimatović, a sveta misa zadušnica za poginule policijske službenike održana je u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću. Ova misa bila je prilika za prisjećanje na sve one koji su dali svoje živote u službi zaštite građana i očuvanja reda i mira.

Obilježavanje je završeno porukom zahvalnosti i sjećanja na sve hrabre policijske službenike koji su položili svoje živote u službi domovine.

Gs Press