Međunarodni dan starijih osoba od 1991. godine, u Hrvatskoj i svijetu, obilježavamo prvog dana listopada. Skupština Ujedinjenih naroda donijela je 14. prosinca 1990.g. Odluku o proglašenju 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, kako bi se istaknula važnost poboljšanja kvalitete njihova života, kao i sprječavanja njihove izoliranosti i marginalizacije u društvu.

U Domu za starije osobe Ličko – senjske županije u Gospiću  i ove je godine prigodno obilježen 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba.

Učenici i nastavnici Strukovne škole u Gospiću, Smjer medicinska sestra/ tehničar opće njege, razredi 1m, 3m i 5m posjetili su korisnike Doma za starije osobe Ličko – senjske županije u Gospiću, sa prigodnim darovima, u namjeri da korisnicima čestitaju i uljepšaju njihov dan. Takva vrsta posjeta je već postala tradicija, budući da svake godine učenici medicinske škole posjete korisnike Doma.

Korisnike je ispred Strukovne škole u Gospiću  pozdravila i predstavila učenike i nastavnike i čestitala im Dan starijih osoba nastavnica Lucija Starčević, mag. sestrinstva, te naglasila da već dosta učenika medicinske škole u Gospiću  radi u Domu u Gospiću.

Goste i korisnike je  pozdravio v.d. ravnatelj Doma Darko Banić, dipl.oec., te u ime korisnika zahvalio na posjeti i lijepoj gesti učenika i nastavnika Strukovne škole u Gospiću.

Na obostrano zadovoljstvo učenika i korisnika susret mladih i starijih osoba protekao je u vedrom i ugodnom druženju,  što je primjer međugeneracijske solidarnosti, poštovanja prema starijim osobama, poticanje njihove društvene uključenosti te doprinosa i sudjelovanja u zajednici.

Gs Press