Gospić je jučer bio domaćin visokom izaslanstvu Hrvatskog generalskog zbora, predvođenom general bojnikom Marinkom Krešićem. Uz Krešića, izaslanstvo su činili dopredsjednici Mladen Kruljac i Frane Tomičić, također Ličani, te ostali članovi zbora. Tijekom posjeta, delegacija se susrela sa županom Ernestom Petryjem i gradonačelnikom Darkom Milinovićem. Nakon polaganja vijenaca u čast poginulim braniteljima i prvom predsjedniku Franji Tuđmanu, izaslanstvo je posjetilo manifestaciju Jesen u Lici.

Župan Petry izrazio je zadovoljstvo posjetom članova Hrvatskog generalskog zbora i zahvalio im na doprinosu u obrani Gospića, Like i cijele Hrvatske.

General Krešić prisjetio se jeseni 1991. godine, istaknuvši kako su tada najteže borbe vođene upravo na području Gospića i Vukovara, nazivajući Gospić junakom Domovinskog rata. Također, napomenuo je da Hrvatski generalski zbor danas broji 148 članova, od kojih su 72 generali i admirali, te najavio skori prijem Zlatka Dalića među počasne članove.

Poseban pozdrav upućen je generalu Mirku Norcu, ratnom zapovjedniku u Gospiću, koji je također bio prisutan na događaju.

Na kraju prijema u Ličko-senjskoj županiji u ime Hrvatskog generalskog zbora županu Petryju dodijeljena je Zahvalnica u ime HGZ za doprinos u radu i organizaciji Hrvatskog generalskog zbora.

Gs Press