Voda nije za piće

0
1316

USLUGA d.o.o. obavijestila je građane Donjih Pazarišta i okolnih naselja da voda iz njihovog vodoopskrbnog sustava nije zdravstveno ispravna za ljudsku potrošnju. Problemi su utvrđeni u naseljima Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Popovača Pazariška, selo Draga, Novoselija i Kalinovača. Prema preliminarnim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, uzorci vode pokazuju odstupanja u mikrobiloškoj te fizikalno-kemijskoj ispravnosti.

Građanima se preporučuje da vodu prokuhavaju prije konzumacije, u trajanju od 1 do 3 minute, kako bi se eliminirali potencijalno prisutni mikroorganizmi. Voda se, nakon prokuhavanja, može koristiti za piće, dok je za sanitarne potrebe upotreba dozvoljena bez ograničenja.

USLUGA d.o.o. ističe kako su poduzete sve potrebne radnje za otklanjanje nedostataka te je u jutarnjim satima obavljeno ponovljeno uzorkovanje. Konačni rezultati analize očekuju se u ponedjeljak, 14. listopada 2024., kada će građani biti detaljnije informirani o zdravstvenoj ispravnosti vode za ljudsku potrošnju.

Iz Usluge mole građane za razumijevanje i strpljenje do objave konačnih rezultata te poručuju kako će pravovremeno obavijestiti javnost o svim daljnjim informacijama.

Gs Press