Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

0
3

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 11. listopada 2024. godine u 5,20 sati na autocesti A-1, u smjeru juga, područje Gospića u kojoj jedna osoba teško ozlijeđena i jedna osoba lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 37-godišnji srpski državljanin upravljao osobnim automobilom srpske nacionalne oznake, te se sa odmorišta uključivao u promet, a da pri tom nije propustio sva vozila koja su se već kretala prometnom trakom, uslijed čega je došlo do udara sa osobnim automobilom slovačke nacionalne oznake kojim je istom prometnom trakom upravljao 50-godišnji slovački državljanin.
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 82-godišnjak, dok je 61-godišnjak lakše ozlijeđen, a obojica su bili putnici u osobnom automobilu srpske nacionalne oznake. Protiv 37- godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Evidentirana je jedna prometna nesreća na području Senja, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Otočca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

U tom razdoblju utvrđeno je 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 11. listopada 2024. godine u Korenici kod 24-godišnjaka iz Otočca (2,76 g/kg).

GsPress