Gospić jutros zabijelio na -4,6 stupnjeva, najhladniji grad u Hrvatskoj

0
180

Jutros u 7 sati Gospić je sa -4,6 stupnja C bio najhladniji grad u Hrvatskoj.  Sa jakom burom Zavižan je jutros mjerio -13,4 C.,  Otočac -3,6 C, a na Plitvičkim jezerima je izmjereno  -4,8 C.

Meteoalarm za Gospićku regiju je izdao žuti stupanj pripravnosti:

Mjestimice će nastati snježni pokrivač. Visina snijega 5-10 cm

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Za Velebitski kanal je izdat crveni stupanj pripravnosti:

Jaka i olujna bura. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h)

UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Hrvatska danas

Na kopnu promjenljivo, popodne i pretežno oblačno, povremeno uz snijeg, češći na istoku zemlje i u Lici. Na Jadranu djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu može pasti malo kiše ili susnježice. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, u unutrašnjosti uz nastanak snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim, uglavnom podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 10 °C.

Hrvatska sutra

U većini krajeva unutrašnjosti pretežno oblačnosa snijegom, osobito u Slavoniji i Lici, gdje mjestimice može nastati deblji snježni pokrivač. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji djelomice sunčano, u prvom dijelu dana snjega i malo kiše bit će u podvelebitskom području, a navečer i u Dalmaciji, osobito u njezinoj unutrašnjosti. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna od -1 do 3, na jadranu od 3 do 8 °C.

Gs Press / DHMZ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.