Ove nedjelje od 13 sati cijela Hrvatska će se pridružiti međunarodnoj utri u kojoj  će sudjelovati trkači iz 195 zemalja, sa 740 860 sudionika koji su sami uplatili ili animirali mnoge udruge i ustanove kako bi se  pomogla istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za bolesti i oštećenja leđne moždine. Sudionici dosadašnjih utrka pod nazivom Wings for Life World Run- Trčimo za one koji ne mogu, ukupno su pretrčali 7,4 milijuna kilometara i prikupili gotovo 30 milijuna eura.

Kao neprofitna zaklada, Wings for Life podržava istraživačke projekte i kliničke studije diljem svijeta. Njihov glavni cilj: pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Wings for Life World Run pomaže u postizanju tog cilja. Ili točnije – pomažu  svi oni koji sudjeluju u utrci.

U ovoj utrci  sudjeluje i jedna Gospićnka, Višnja Borčić iz Vukšića. Višnja će sudjelovati u dionici utrke od Perušića do Ličkog Osika i na taj način dati svoj doprinos nastojanjima da bi se pomoglo onima koji ne mogu trčati. Utrka je humanitarnog karaktera koja oko sebe okuplja sve više ljudi koji nastoje pomoći fizički hendikepiranim osobama.

Gs Press / M.S.